Nådens år 2017 – DAGS FÖR NEXIT??

Vi hade en välbesökt kväll på Knaust den 23 februari. Se kvällen i sin helhet här:

Brexit? Storregioner? Trump? Stäng gränserna? Nexit? Jokkmokksuppror? Landstingskris i hela norr?

Välkommen till Framtidsbaren den 23 februari på Knaust i Sundsvall. Har du inte möjlighet att vara på plats? Då kan du följa kvällen via vår livesändning som startar kl 18.00

Utan tvekan är den politiska kartan kraftigt i gungning sett ur både global, regional och lokal synvinkel när vi närmar oss nådens år 2017. Möjligen har komplexiteten aldrig varit större sedan början av 1900-talet.

Framtidstanken tar tag i tömmarna på en alltmer galopperande framtid för att försöka få syn på hur vi ska lyckas hålla oss kvar i sadeln.

Nådens år 2017 Dags för Nexit?

Inledare och provokatör: Stefan Brink, professor, Center for Scandinavian studies, Aberdeen.

I panelen: Lotta Gröning, journalist, Norberg, Henrik Blind, renägare, Jokkmokk, Terese Bengard, verksamhetsschef, Hela Sverige ska leva, Lars Anders Johansson, kulturredaktör Timbro, Malin Ackerman, opinionsbildare, Lycksele, Emil Källström, riksdagsman, Örnsköldsvik, Sverker Olofsson, TV-personlighet, Umeå.

Moderatorer: Kjell Carnbro, Tomas Melander

Den norrländska tankesmedjan Framtidstanken bjuder in till Framtidsbaren på Knaust i Sundsvall. Torsdag den 23 februari klockan 17.00 öppnas dörrarna för en afton om norra Sverige i den politiska turbulensens Europa. Programmet börjar klockan 18.00.

Under det senaste året har tecknen på ett Europa i kris och upplösning ökat lavinartat.

Krav på murar och stängda gränser har höjts från olika håll. Donald Trump har gjort entré och satt en ny agenda både när det gäller frihandel, NATO och formerna för ett begripligt politiskt samtal. Huvudrubrik på konferensen Folk och Försvar 2017 var ORO – Människors oro för terror, för sin personliga trygghet, för att samhällets institutioner inte längre ska klara av att uppfylla sina funktioner. Skolan. Polisen. Vården. ORO!

Samtidigt höjs berättigade röster för att människor och landsdelar bortom metropolerna ska kunna få makt över sina egna livsval och inte bara vara hjälplösa ”glesingar” och tärande i centralmaktens statistiska excercis. Står valet mellan maktlöshet för de många eller all makt åt eliten? I England fick vi Brexit. I USA uppstod en osannolik regim.  I Frankrike? I Sverige? I Norrland? Framtidsbaren tar pulsen på samtidens oro och Norra Sveriges möjligheter att möta den.

Antalet platser är begränsat. Anmäl ditt/ert deltagande till info@framtidstanken.se. Entréavgiften är 149 kr och i det ingår en matig buffétallrik. Dryck tillkommer.

Framtidsbaren på Knaust är en öppen mötesplats i Spegelsalen på Hotell Knaust där målet är att skapa nya insikter och utblickar om vår nutid och framtid.
Vi vill förena inbjudna gäster av högsta expertis inom olika områden med kvalificerade paneldeltagare och publik i ett fritt och direkt meningsutbyte med högt i tak i en fantastisk miljö.

Arrangemanget genomförs i samarbete med
SCA Forest Products, Sweco, NP3 Fastigheter,
Norrlandsfonden, Sundsvalls kommun och Hotell Knaust