28/8 2018

DEMOKRATINS DILEMMAN 4 
Vem i hela världen kan man lita på?

Inledare och provokatör: Åsa Wikforss
Professor i filosofi, Stockholms universitet

 I panelen: Stefan Nilsson, direktor för Ersta diakoni, Lilian Sjölund, journalist Mittmedia,
Lars Nord, professor vid Demicom, Mittuniversitetet, m.fl.

Moderatorer: Kjell Carnbro, Tomas Melander

Antalet platser är begränsat. Anmäl ditt/ert deltagande till
www.simplesignup.se/event/135870 
.
Entréavgiften är 159 kr och i det ingår en matig buffétallrik. Dryck tillkommer.

Den norrländska tankesmedjan Framtidstanken bjuder in till Framtidsbaren på Knaust i
Sundsvall. Tisdag den 28 augusti klockan 17.00 öppnas dörrarna för en afton om
demokratins påfrestningar i en alltmer kaotisk värld.
Programmet börjar klockan 18.00.

 

FRAMTIDSBAREN på Knaust öppnar dörrarna igen efter en het sommar på flera sätt. Också politiskt: 12 dagar före ”ödesvalet”! Det viktigaste på flera decennier! Så här i valrörelsens sista skälvande ögonblick tar vi temperaturen på vårt politiska ”folkhem”. Får en känning av en valrörelse som många fruktar ska bli den smutsigaste någonsin. Hur känns det nu så här i spurten? Känner vi igen oss? Eller?
Som vanligt på Framtidsbaren så försöker vi anlägga en egen vinkel på samtalen. Kvällen kommer inte att handla om de senaste statistiska duellerna mellan partiernas siffernissar och PR-byråer. Kvällen kommer att ägnas åt etik och moral i politiken; vårt behov av att politikens berättelse ska innehålla åtminstone något som har med sanning och förnuft att göra.
Om politiken fortsätter att utvecklas i dagens tempo med hjälp av fake news och alternativa fakta så riskerar den snart att tappa i relevans för vanliga väljare och bli en alltmer isolerad verksamhet för en krympande elit med allt mindre politiska partier. Ett fenomen där politik snarare blir ett slags parallellspår till Lets Dance eller Robinson bland andra underhållningsprogram i rutan.

Antalet platser är begränsat. Anmäl ditt/ert deltagande till www.simplesignup.se/event/135870. Entréavgiften är 159 kr och i det ingår en matig buffétallrik. Dryck tillkommer.

Framtidsbaren på Knaust är en öppen mötesplats i Spegelsalen på Hotell Knaust där målet är att skapa nya insikter och utblickar om vår nutid och framtid. Vi vill förena inbjudna gäster av högsta expertis inom olika områden med kvalificerade paneldeltagare och publik i ett fritt och direkt meningsutbyte med högt i tak i en fantastisk miljö.

Arrangemanget genomförs i samarbete med
 SCA Forest Products, Sweco, Norrlandsfonden, HSB, NP3 Fastigheter,
Molinbolagen, Sundsvalls kommun och Hotell Knaust.