DEMOKRATINS DILEMMAN – Populismen styr i rädslans tid!

Knökfullt på Knaust på vår första Framtidsbar kring temat demokratins dilemman.

Inledare och provokatör: Olle Wästberg, publicist, politiker och diplomat

I panelen: Katarina Nyberg Finn, ledarskapskonsult och f.d. kommunalråd, Ola Nordebo, politisk redaktör Västerbottenskuriren, Kajsa Falasca, forskare i politisk kommunikation Mittuniversitetet m.fl.

Moderatorer: Kjell Carnbro Tomas Melander

Den norrländska tankesmedjan Framtidstanken bjuder in till Framtidsbaren på Knaust i Sundsvall. Torsdag den 30 november. Klockan 17.00 öppnas dörrarna för en afton om demokratins svårigheter i en alltmer kaotisk värld.
Programmet börjar klockan 18.00.

Under det senaste året har förutsättningarna för ett begripligt demokratiskt samtal i världen genomgått svåra prövningar. Krigsretorik med handen på avtryckaren för en nukleär katastrof. Terrordåd i ett antal av världens huvudstäder. Valresultat i Europa som visar att främlingsfientliga populistpartier tar plats i parlament efter parlament. Flyktingvågor fortsätter gå under på Medelhavet samtidigt som de politiska angreppen mot asylrätten ökar.

I lilla Sverige är det politiska landskapet för alltid förändrat och två krafter har blivit minst tre men enighet råder om kraftigt höjda anslag till polis och militär. Samtidigt verkar gapet inte minska mellan stad och land – och Norrland? Var finns vi?

Kvällens provokatör är ordförande i den svenska demokratiutredningen och har i höst gett ut boken ”Folkstyret – i rädslans tid!

Framtidsbaren tar pulsen på samtidens oro och Norra Sveriges möjligheter att möta den. Antalet platser är begränsat. Anmäl ditt/ert deltagande till info@framtidstanken.seEntréavgiften är 159 kr och i det ingår en matig buffétallrik. Dryck tillkommer.

Framtidsbaren på Knaust är en öppen mötesplats i Spegelsalen på Hotell Knaust där målet är att skapa nya insikter och utblickar om vår nutid och framtid. Vi vill förena inbjudna gäster av högsta expertis inom olika områden med kvalificerade paneldeltagare och publik i ett fritt och direkt meningsutbyte med högt i tak i en fantastisk miljö.

Arrangemanget genomförs i samarbete med SCA Forest Products, Sweco, Sundsvalls kommun och Hotell Knaust