7/5 2015

Männen styr – Kvinnorna flyr Norrland i ett nötskal?

Inledare och provokatör: Bi Puranen, forskare, författare, programledare

I panelen: Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, Mia Kainz, internationell kommunikatör, Wien, Johan Köhler, ordförande Kiruna IF, Katarina Levin sågverkschef Tunadal, Peter Löthman Hälso- och sjukvårdsdirektör Västernorrland, Jan Nyberg, kommunpolitiker Luleå.

Moderatorer: Kjell Carnbro och Tomas Melander

Vi ber om ursäkt för ljudkvaliteten.

Framtidsbaren 150507 AKT1
Framtidsbaren 150507 AKT2
Framtidsbaren 150507 AKT3

Kvällens ämne gäller så viktiga frågor som hur vi kan skapa en tillräcklig attraktivitet i vår landsända så att kvinnorna vill stanna och få den plats de förtjänar. Inte som nu då de faktiskt lämnar Norrland. Om det alltmer ökande gapet mellan flickors och pojkars betyg i gymnasiet kommer det också att handla. Vad betyder det i och för Norrland?

Framtidsbaren på Knaust är en öppen mötesplats i Spegelsalen på Hotell Knaust där målet är att skapa nya insikter och utblickar om vår nutid och framtid.
Vi vill förena inbjudna gäster av högsta expertis inom olika områden med kvalificerade paneldeltagare och publik i ett fritt och direkt meningsutbyte med högt i tak i en fantastisk miljö.

Tankesmedjan Framtidstanken har sitt säte i Sundsvall och har bildats för att bidra till ökad livskraft och vitalitet i de nödvändiga samtalen om vår landsändas framtid och utveckling.

Arrangemanget genomförs i samarbete med
SCA Forest Products, Sweco, NP3 Fastigheter,
Sundsvalls kommun och Hotell Knaust